Bedrijfsfilm laten maken: kosten & tips voor jouw video!

Bedrijfsfilm laten maken: kostenplaatje in beeld

Een pakkende bedrijfsfilm is een krachtige tool om je bedrijf te promoten, medewerkers te betrekken, vacatures te vervullen of klanten te overtuigen. Maar wat kost het nu om zo’n professionele video te laten maken? In deze blogpost zet ik de verschillende factoren die de prijs beïnvloeden uiteen en geef ik je een richtlijn van de mogelijk te verwachten kosten.

Bedrijfsfilm laten maken: kosten & tips

De factoren die de prijs bepalen

De kosten van een bedrijfsfilm hangen af van verschillende factoren, zoals:

 • Duur van de film: Hoe langer de film, hoe meer tijd er nodig is voor opnames, montage en editing. Dit drijft de kosten natuurlijk omhoog.
 • Complexiteit van de film: Een simpele video met één camerastandpunt en voice-over is goedkoper dan een film met meerdere shots, animaties en special effects.
 • Aantal opnamedagen: De kosten per dag variëren, maar reken op zo’n € 750 – € 1.500 per dag voor een professionele crew.
 • Locatie(s): Opnames op verschillende locaties verhogen de kosten door reiskosten, op- en afbouwtijd en extra mankracht. Daarnaast kan het zijn dat er huur van de locatie in rekening gebracht wordt.
 • Nabewerking: Montage, kleurcorrectie, animaties en muzieklicenties dragen allemaal bij aan de totale prijs.

Benieuwd hoe ik andere bedrijven heb geholpen met het maken van een video om in te zetten om hun succes te bevorderen? Bekijk de cases van Solar Centrum Nederland en Bad Shoes:

Richtlijnen voor de kosten

Elke videoproductie is natuurlijk verschillend en er zijn meerdere factoren die de prijs bepalen, maar hier volgt een grove inschattingen om een beeld te geven van wat de kosten kunnen zijn. Laten we in contact komen om een passende inschatting van de kosten voor jouw project te maken.

 • Eenvoudige bedrijfsfilm (tot 2 minuten): € 1.500 – € 3.500
 • Bedrijfsfilm met gemiddelde complexiteit (2-5 minuten): € 3.500 – € 7.500
 • Uitgebreide bedrijfsfilm (meer dan 5 minuten): € 7.500 – € 15.000

Natuurlijk zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen, zoals pakketten met verschillende videovarianten, zoals YouTube Shorts, Instagram Reels en andere korte videoformaten die ingezet kunnen worden voor advertenties of om de organische groei van bedrijven te stimuleren.

Tips om te besparen

 • Bepaal je doelgroep en doel van de video: Wat wil je met de video bereiken? Dit helpt je om de juiste keuzes te maken qua stijl, lengte en complexiteit.
 • Maak een storyboard: Zo heb je een visuele voorstelling van de video en voorkom je onnodige opnames.
 • Werk met een vast budget: Zo voorkom je onaangename verrassingen achteraf.
 • Vraag verschillende offertes aan: Vergelijk de prijzen en pakketten om de best passende deal te vinden die het beste aansluit bij jouw wensen en doelen.
Uiteraard neem ik je stap voor stap mee in het proces, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
 
De kosten van een bedrijfsfilm variëren sterk, maar met een duidelijk plan en budget kun je een professionele video laten maken die perfect aansluit bij jouw doelen.
professionele video laten maken die perfect aansluit bij jouw wensen

Ben je klaar om jouw verhaal te vertellen met een bedrijfsfilm?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende intake. We bespreken jouw wensen en bekijken samen hoe we jouw video tot leven kunnen brengen.

Laat jouw bedrijfsvideo’s spreken en maak een blijvende impact op jouw doelgroep.

Stephan van Halsema - Brand Empowerment
Stephan van Halsema - Brand Empowerment

Breed scala aan videomarketing diensten

Videomarketing is een krachtige manier om uw bereik, engagement en conversies te vergroten. Brand Empowerment biedt een breed scala aan videomarketing diensten aan, waaronder:

Laten we in contact komen

Graag zou ik je verder willen helpen bij het bereiken van jouw zakelijke doelen. Als je geïnteresseerd bent in mijn diensten of als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact met me op. Ik sta altijd klaar om te helpen en samen te werken aan een oplossing die bij jouw specifieke behoeften past. Laat hieronder je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Recente projecten

Ontdek mijn recente projecten waar ik met trots aan heb gewerkt. Klaar om geïnspireerd te worden en te ontdekken hoe ik ook jouw bedrijf kan helpen groeien?

Promotievideo Solar Centrum Nederland

Videoproductie: duurzame transformatie van Niverplast door de expertise van Solar Centrum Nederland!

Aftermovie Bad Shoes op Lente Live 2023

Dit is de aftermovie die ik heb gefilmd en geëdit van het optreden van Bad Shoes op het festival Lente Live 2023.

Mijn tevreden klanten

Ik ben trots op de tevredenheid van mijn klanten. Ik ben dankbaar voor de feedback die ik van hen ontvang, en ik wil deze graag delen met mijn potentiële klanten.

De volgende testimonials zijn afkomstig van klanten die ik heb geholpen om hun doelen te bereiken. Ze geven een gedetailleerd beeld van mijn diensten en hoe ik mijn klanten heb geholpen om hun doelen te bereiken.

Ik hoop dat deze testimonials u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen over of ik de juiste partner voor u ben.

"Van begin tot het einde ben ik goed geholpen door Brand Empowerment.

We hebben samen gekeken wat de meest effectieve manier is om alles goed in beeld te brengen. Tussentijds word je goed op de hoogte gehouden over de progressie en of er nog aanpassingen nodig zijn. Uiteindelijk is alles uitgewerkt tot een prachtige video.

Voor ons, zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor je goede hulp Stephan."

★ ★ ★ ★ ★

Nick Katgerman Algemeen Directeur bij Solar Centrum Nederland
Nick Katgerman - Algemeen Directeur bij Solar Centrum Nederland B.V.